Gost podcasta
0

Emir Hadžić se vraća u FK Sarajevo u novoj ulozi: Nismo imali para za pojačanja u januaru

H. H.
Hadžić je na funkciji koordinatora sportskog segmenta FK Sarajevo bio od maja 2018. godine
Hadžić je na funkciji koordinatora sportskog segmenta FK Sarajevo bio od maja 2018. godine
Gost nove epizode podcasta SportSport.ba "Moja garaža-moja pravila" bio je bivši koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo Emir Hadžić, koji je tom prilikom otkrio da mu je ponuđeno da se vrati u klub s Koševa u novoj ulozi.

Hadžić je najavio da će biti dio skauting službe koja će voditi brigu o dolascima pojačanja, a dotakao se i aktuelne problematike u Sarajevu, koje je ispustilo ogromnu bodovnu prednost iz jesenjeg dijela prvenstva i ostalo je bez titule prvaka koja je pripala banjalučkom Borcu.

Hadžić je na funkciji koordinatora sportskog segmenta FK Sarajevo bio od maja 2018. godine, a u svom mandatu osvojio je dvije šampionske titule i Kup BiH, te je jedan od najuspješnijih funkcionera u historiji kluba.

U podcastu SportSport.ba, otkrio je razloge rezultatskog kraha Sarajeva na proljeće, zbog čega je sredinom aprila razriješen dužnosti.

"Napravljeno je dosta grešaka. Do ovog zimskog prelaznog roka nije se desilo da me odbiju za nekog igrača. Ovaj prelazni rok zbog korone i drugih stvari je ostavio traga. Neke igrače koje smo htjeli nisu nam dozvolili da dovedemo. Naravno, ovim ne potcjenjujem ove sadašnje igrače koji su u klubu", kazao je Hadžić, koji je precizirao da je već imao planirana pojačanja, ali sve se izjalovilo zbog nedostatka novca.

"Reći ću vam da smo htjeli dovesti Hamzu Čatakovića. Bila se otvorila ta mogućnost. Moram da kažem da je zaista bio korektan, kako on tako i njegov menadžer. On je htio da se vrati u FK Sarajevo. Bio bi odlična opcija pogotovo nakon odlaska Rahmanovića. Trebalo je da se plati neko slično obestećenje kao i za Fanima, ali sam dobio odgovor da nemamo para da ga dovedemo. Njegovom menadžeru nisam to htio da govorim odma već sam nekako odugovlačio. Prošlo je mjesec dana ja im govorim 'vidjećemo, vidjećemo', ali ništa se ne dešava. Rečeno mi je ako prodamo Tatara možemo dovesti Hamzu, ali kasnije se nije tako ispostavilo. On je bio prva opcija, no nismo ga doveli. Htjeli smo dovesti i Nedima Hadžica iz Mladosti. Ista je priča. Obrazloženje je bio da nije otišao na najljepši način iz kluba i to je bio jedini razlog. Desilo se što se desilo i mislim da nismo kvalitetno odradili prelazni rok jer smo imali devet bodova nad Željom i svi su mislili lako ćemo mi to. Nije nikome bilo lako. Dva igrača za koja smo mislili da mogu da nam donesu mnogo toga. U zimskom prelaznom roku nemate deset igrača da valja. Rahmanoviću želim da se zahvalim jer je pokazao da je odličan profesionalac. Ja nisam bio uključen u njegov transfer. Želim mu puno sreće u karijeri", kazao je Hadžić.

Nekada sjajni napadač ipak će i u budućnosti biti dio Bordo kluba nakon što mu je ponuđena uloga skauta, a poziv je iznenadio i njega samog. Plan Sarajeva je da formira skauting službu koja će biti zadužena za dolazak pojačanja.

"FK Sarajevo je najveći klub u državi koji mora uvijek da se bori za titulu, u svim kategorijama bez obzira ko je u upravi. To tako uvijek mora da bude. Po meni je neshvatljivo da još uvijek nema neko na mojoj poziciji. Mnogo je tu posla, ali klub mora da ima nekoga tu. Čuo sam da će taj posao sada obavljati skauting služba. Ja sam prije par dana dobio ugovor od FK Sarajeva sa potpisom gospodina Kasuma gdje su mi ponudili da obavljam tu ulogu. Bio sam jako iznenađen kada sam to vidio. Ugovor ću potpisati, iako mi je to nevjerovatno, ali tako je. Vjerujte da nisam još upućen šta će biti moj novi zadatak. Moraću vidjeti u ponedeljak šta i kako", kazao je Hadžić.

Nekadašnji nogometaš Bordo tima dao je veliki doprinos u rezultatskim uspjesima koje je Sarajevo ostvarilo u proteklom periodu, a finansijska situacija u klubu nije bila bajna, što je utjecalo i na slab prelazni rok u januaru.

Priznao je i da su igrači bili nezadovoljni zbog kašnjenja plata i da je u takvoj atmosferi bilo teško raditi. Kazao je da bi opet doveo Jasmina Mešanovića koji je kvalitetan igrač i da Tino Sven Sušić nije ispunio očekivanja.

Također, naglasio je da nije tačno da je Boris Cmiljanić došao s hroničnom povredom, jer je prije toga prošao ljekarske preglede, ali su odmah u startu imali problem s njegovom registracijom, a kompletnu emisiju možete pogledati ovdje.