Službeno imenovan
16

Emir Hadžić novi koordinator za sportski segment FK Sarajevo

Piše: N. K.
Emir Hadžić (Foto: K. S./Klix.ba)
(Foto: K. S./Klix.ba)
Nekadašnji nogometaš Sarajeva Emir Hadžić imenovan je za koordinatora za sportski segment tima s Koševa.

Hadžić je danas i službeno predstavljen, a ovaj posao prethodno je radio u FK Olimpik.

"Hvala svima koji su mi dali podršku i koji su me imenovali. Presretan sam jer sam došao u klub gdje sam proveo najljepše dane kao igrač. Velika je ovo privilegija za mene, ali još veća obaveza i odgovornost. U Sarajevu sam stekao reputaciju kao igrač i gdje god sam bio htio sam biti najbolji. Želim to biti i na ovoj funkciji. Jedan od ciljeva bit će povratak navijača na stadion. Što se moje pozicije tiče, ja sam koordinator sportskog segmenta, uključujući koordiniranje sa skauting službom. Cilj je napraviti što bolju komunikaciju s Akademijom i prvim timom, budući da trebamo promovisati što više igrača. Ipak, moramo i dovesti adekvatna pojačanja koja će to biti u pravom smislu riječi", rekao ja Hadžić na predstavljanju.

Na konferenciji za medije predstavnicima medija obratili su se i predsjednik kluba Senad Jahić i generalna direktorica kluba Sabrina Buljubašić.

"Obećali smo da ćemo imenovati osobu za sportski segment, a sada smo to i uradili. Čast mi je d predstaviti Emira Hadžića koji će u budućnosti obavljati ovaj posao. S Emirom je obavljeno više razgovora, kao i s ostalim kandidatima, ali ono što nam je predočio Hadžić bilo je prevaga da on bude izabran. Cilj nam je da se ne miješamo u sportski segment", rekao je Jahić.

U Sarajevu su očito odlučili ovog ljeta napraviti temeljitu rekonstrukciju kadra unutar kluba.

Podsjetimo, nedavno su se dogodile promjene u rukovodstvu i upravi kluba. Tako su u saziv novog Upravnog odbora FK Sarajevo imenovani stručnjak za bankarske poslove i prodaju Senad Jahić, višegodišnji advokat i pravnik Senad Bilić te ekspertica za komunikacije i marketing Ema Bukovica.