Nogomet
0

Emir Hadžić, napadač Olimpica: Velež je namučio Slobodu, neće nam biti lako

Klix.ba
Foto: FK Olimpic
Foto: FK Olimpic
Fudbaleri Olimpica sutra će u okviru 24. kola BHT Premijer lige na Otoci ugostiti ekipu mostarskog Veleža. Mostarci su i teoretski izgubili sve šanse za opstanak u Premijer ligi BiH, dok su Vukovima bodovi neophodni za nastavak borbe za očuvanje premijerligaškog statusa.

Napadač Olimpica Emir Hadžić, mogao bi biti jedan od ključnih igrača u sutrašnjoj utakmici. U razgovoru za zvaničnu stranicu kluba Hadžić ističe da nije previše zadovoljan proljetnim dijelom sezone te smatra da je ekipa mogla mnogo više.

"Sigurno da ne mogu biti zadovoljan rezultatima. Prvu utakmicu protiv Slavije nismo imali neke posebne šanse, no oni su pobijedili iz penala. Drugom utakmicom sam zadovoljan, jer smo ubjedljivo pobijedili Borac. Kada pogledamo utakmicu protiv Radnika onda i ne možemo biti zadovoljni, jer smo imali dobre šanse i trebali smo da pobijedimo. Ovo zvuči pomalo i čudno jer je Radnik u tom trenutku bio treći na tabeli, a mi se borimo za opstanak" govori Hadžić.

Napadač Olimpica posebno žali za utakmicom protiv Viteza, a govoreći o meču sa Željezničarom, priznaje da su Plavi zasluženo slavili.

"Na utakmici protiv Viteza smo imali meč loptu, ali taj dan lopta nije htjela u gol i nesretno smo izgubili dva boda. O utakmici protiv Željezničara se nema mnogo toga reći, jer je to bila zaslužena pobjeda domaćina. Mislim da smo mogli dosta više, pokazali smo da znamo, no to je sve iza nas, a sada se okrećemo prema naprijed i moramo razmišljati samo o tome", kazao je Hadžić.

Naredni protivnik Olimpica je Velež, koji je već ispao iz lige iako je tek početak aprila.

"Velež je matematički ispao iz lige i svi smatraju da će protiv njih biti lagano. No oni su u posljednje vrijeme pokazali da se polako dižu. Protiv Slobode, koja je možda i najbolja ekipa lige, su primili gol tek u 96. minuti i sigurno neće biti lagan protivnik. Zbog svega toga ne očekujem laganu utakmicu i morat ćemo dati 100% da bi ostvarili ono što želimo, a to je pobjeda”, poručuje Hadžić.

Olimpic i Velež svoj susret 24. kola BHT Premijer lige igraju sutra na Otoci od 16:30 sati.