Bivši igrač Aston Ville
7

Emile Heskey došao u Newcastle Jetse

Totalsport
Emile Heskey (Foto: Reuters)
Emile Heskey (Foto: Reuters)
Australska nogometna liga je nakon sjajnog italijanskog nogometaša Alessandra Del Piera dobila još jedno veliko pojačanje. U pitanju je 34-godišnji engleski napadač Emile Heskey koji je potpisao ugovor s Newcastle Jetsima.

Zadnje je sezone Heskey odrađivao u engleskom premierligašu Aston Villi, ali je na kraju prošle sezone postao slobodan igrač. Iako se navodilo da bi mogao i dalje ostati u Premiershipu, odlučio se za ovakav potez, te je postao novi napadač Newcastlea, ali australskoga.

"Sezona brzo počinje, 7. oktobra. Jedva čekam upoznati nove saigrače i krenuti s ispunjavanjem novih motiva. Drago mi je što sam došao u australsku ligu, jer to je jedno potpuno novo iskustvo za mene. Drago mi je što ću možda donijeti novu, jaču popularnost ligi", rekao je Heskey.

U karijeri je Heskey igrao za Leicester, Liverpool, Birmingham, Wigan i Aston Villu. Kao engleski reprezentativac je nastupio na 62 utakmice od 1999. godine pa nadalje, a bio je strijelac sedam pogodaka.

Inače, nakon dolaska Del Piera i sada Heskeyja, mogao bi se dogoditi novi senzacionalni transfer. Najavljuje se i dolazak Nijemca Michaela Ballacka u Australiju.