Igra u više sistema
13

Emery: Želim poboljšati igru Seada Kolašinca u odbrani

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Arsenala Unai Emery otkrio je da želi poboljšati igru Seada Kolašinca u odbrani s obzirom na to da taj segment igre bh. reprezentativca nije na nivou njegovih napadačkih sposobnosti.

Emery je nakon pobjede protiv Fiorentine rezultatom 3:0 rekao da će i naredne sezone sigruno koristiti sistem sa tri igrača u odbrani, ali i onaj sa četiri te da je zbog toga bitno da svi igraču znaju igrati u dva pravca.

"Stvaramo šanse, ali puno toga dozvoljavamo protivnicima. Pronašli smo bolju strukturu za kontrolu utakmice s formacijom 4-3-3. To je način da se uvjerite da svi moramo raditi više nego prošle godine kako bismo postigli svoje ciljeve", rekao je Emery.

Nakon toga, on je istakao da želi popraviti igru Seada Kolašinca u odbrani.

"Prošle godine smo igrali oba sistema (tri i četiri u odbrani) i sada želim također raditi u oba sistema, jer ponekad možemo ostvariti veliku prednost s Monrealom i Kolašincem. Seadu želim poboljšati nastup u odbrani kad igramo sa četiri pozadi, a to je sigurno sistem koji ćemo koristiti u ovoj sezoni", dodao je trener Arsenala.

Topnici će naredni meč igrati u noći s utorka na srijedu protiv Real Madrida, a nakon toga očekuje ih još nekoliko prijateljskih utakmica. Generalna proba pred novu sezonu će se igrati na Nou Campu protiv Barcelone, a u prvom kolu Premiershipa gostuju kod Newcastlea.