Trener Aston Ville
64

Emery s mnogo respekta govorio o Zrinjskom: Motivirali su nas da igramo

N. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ekipa mostarskog Zrinjskog napravila je večeras u Mostaru veliki podvig osvojivši bod protiv Aston Ville u meču Konferencijske lige.
Rezultat je bio 1:1, a poravnanje i bod je u finišu Plemićima donio Matija Malekinušić spektakularnim golom.

Nakon utakmice je održana konferencija za medije, a s mnogo respekta o prvaku Bosne i Hercegovine je govorio Unai Emery, trener gostiju iz engleskog Birminghama.

"Ne znam mnogo o Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali Zrinjski je pokazao da ima veliki kapacitet i odigrali su sjajno taktički i defanzivno. To su demonstrirali i u Birminghamu u našem prvom meču u oktobru. Motivirali su nas da igramo"; rekao je Emery.

Javnosti se obratio i trener Zrinjskog Mario Ivanković, koji je istakao da je večerašnji rezultat šlag na tortu najbolje godine u historiji kluba.

"Stali smo u defanzivni blok od početka i probali svesti njihove napade na minimum. Uspjeli smo u tome u prvom poluvremenu, dobro smo krenuli i u drugo. Dogovorili smo se da nastavimo i čekamo neki kontranapad. Neću reći da smo primili jeftin gol, ali otvorila se situacija gdje nismo na vrijeme zatvorili i to su oni iskoristili", rekao je Ivanković.

"Bili smo strpljivi, igrali do kraja svoju igru i fenomenalnim golom Malekinušića izjednačili te došli do rezultata koji smo priželjkivali. Šlag na tortu za kraj jedne godine koja je najbolja u historiji kluba, sezone gdje smo u Evropi odigrali 14 utakmica i mislim da smo navijačima poklonili veliki dar za kraj sezone", dodao je trener Plemića.

Odao je najveće priznanje nogometašima i istakao da nikada nijedan klub u BiH nije odigrao ovakvu polusezonu.

"Zaslužili smo ovakav kraj u Evropi poslije duple krune, ulaska u grupu... Prvenstveno su to igrači, kojima treba skinuti kapu. Ovakvu polusezonu nikada nijedan klub u BiH nije odigrao i čast mi je što sam tu i što vodim ove momke", zaključio je Ivanković.

Aston Villa je kao prvoplasirani tim iz grupe E Konferencijske lige prošla u šesnaestinu finala, dok je Zrinjski završio posljednjeplasirani.