Bitan period za klub
7

Emery pred važno gostovanje Huddersfieldu: Moramo pronaći bodove u tuđoj kući

Klix.ba
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Trener Arsenala Unai Emery rekao je da njegovi igrači moraju popraviti igru na gostujućem terenu ukoliko žele završiti među četiri najbolje ekipe u Premiershipu, a priliku za to imat će već u subotu kada gostuju kod Huddersfielda.

Ovo je odlična prilika za Arsenal da uđe u dobru seriju rezultata jer poslije gostovanja kod posljednje ekipe na tabeli igraju dva domaća susreta protiv Bournemoutha i Southamptona.

Emery je rekao da je svaki gostujući meč novi izazov za njegov tim i da je Arsenal u sličnoj situaciji bio prije mjesec dana.

"Utakmice na gostovanju su izazov za nas, svaki meč je mnogo veća prilika da se borimo za mogućnost da osvojimo tri boda. S obzirom na to kako nam trenutno ide u utakmicama kod kuće i na strani, imamo mogućnost da budemo među četiri najbolje ekipe u ligi. Znam da neće biti lagano, ali prije mjesec dana smo bili u istoj situaciji. Igramo dobro na domaćem terenu, ali moramo biti bolji u gostima. Moramo pronaći samopouzdanje, a sljedeća prilika će biti gostovanje kod Huddersfielda", istakao je Emery.

Što se tiče utakmice protiv Huddersfielda, Emery je rekao da očekuje visok presing domaćih igrača koji će kroz duel igru i pritisak na zadnju liniju pokušati doći do pogotka.

"Rezultati Huddersfielda nisu dobri, ali s novim trenerom će sigurno igrati s velikom ambicijom. Mislim da će igrati visok presing i da će probati graditi napade kada budu imali prilike za to. Tražit će što je više moguće duela protiv nas i vršit će pritisak na našu odbranu", kazao je Emery o onome što očekuje od subotnje utakmice.

Meč između Huddesfielda i Arsenala je na rasporedu u subotu s početkom u 16:00 sati.

Arsenal se trenutno nalazi na šestom mjestu Premiershipa sa 47 osvojenih bodova, tri manje od Chelseaja koji je na četvrtom mjestu i jedan manje od Manchester Uniteda koji je na petom. Tottenham se nalazi na trećem mjestu sa deset bodova više od Arsenala.