Nije zadovoljan
5

Emery o penalu za Liverpool: Luizovo povlačenje je bilo nedovoljno

N. K.
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Arsenala u jučerašnjem derbiju trećeg kola Premiershipa poraženi su Anfieldu od Liverpoola rezultatom 3:1, a trener Topnika Unai Emery smatra kako je odlučujući detalj bio dosuđen penal na početku drugog poluvremena.

"Penal je odlučio utakmicu. Smatram kako je taj kontakt bio suviše mekan. Ukoliko je dosuđen penal samo zbog Luizovog povlačenja, onda smatram kako to nije dovoljno. Razočaran sam što smo primili pogodak u trenutku kada smo imali dvije, tri lijepe šanse da postignemo gol i dobro smo branili njihove akcije. Možemo biti optimistični za dalje, Willock i Pepe su odigrali dobro. Željeli smo više držati loptu, ali Liverpoolov presing bio je veoma snažan", rekao je Emery nakon utakmice.

Inače, ovo je prvi poraz Arsenala ove sezone nakon dvije startne pobjede i sada se Liverpool osamio na prvom mjestu i na njemu će biti bar do sljedećeg kola.

Topnici će prije reprezentativce pauze odigrati veliki londonski derbi protiv Tottenhama, a u septembru ih očekuje i duel s Manchester Unitedom.