Arsenalov menadžer
2

Emery o motivaciji ekipe: Treba provocirati sukob sa svojim igračima

Klix.ba
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Arsenalov menadžer Unai Emery rekao je kako je spreman imati nelagodne razgovore sa svojim nogometašima da bi izvukao nešto više iz njih.

"U pojedinim trenucima morate isprovocirati sukob sa svojim igračima. Zahvaljujući tom sukobu možete izvuči nešto više iz njih, nešto iznutra, neku veću ambiciju, a možda čak i neku kritiku, koja može biti od koristi timu. Kao menadžer, morate biti pažljivi jer sukobi mogu dovesti do raspada odnosa. Međutim, vjerujem kako uvijek treba tražiti više, i individualno i kolektivno, kako prijatnim, tako i neprijatnim razgovorima. Najvažnije kod svakog nogometaša je da njegov kvalitet bude od koristi ekipi. Kada ste menadžer, morate izvuči maksimum iz tog igrača i u isto vrijeme se postarate da se uklapa u ostatak tima, tako da svi igraju bolje", rekao je Emery u intervjuu za Sky Sports.

Emery je istakao kako je svjestan izazova kojih se prihvatio otkako je stigao u London, ali je naglasio da Topnici moraju za cilj imati Ligu prvaka.

"Što se tiče plasmana u Ligu prvaka i mjesta među četiri najbolje ekipe u Premiershipu, što nam je glavni cilj, istina je da nismo tu u ovom trenutku. Ipak, prvenstveno vjerujem da imamo vremena to ostvariti ove sezone", poručio je Emery.

Inače, Arsenal u narednom kolu igra protiv Chelseaja, a ovaj duel je na programu u subotu od 18:30 sati.