Sedma titula
1

Emery nakon osvajanja titule: Vjerujem u projekt PSG-a, sa mnom ili bez mene

Klix.ba
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Trener PSG-a Unai Emery kazao je da vjeruje u projekt novog francuskog prvaka, ostao on trener i sljedeće godine ili ne.

Javnost u Francuskoj očekuje da će se bogati vlasnici PSG-a zahvaliti Emeryju na kraju sezone i da će na njegovo mjesto dovesti novog stručnjaka, a kao glavni razlog navodi se neuspjeh na evropskoj sceni.

"Kada analiziram situaciju, ukoliko želimo napredovati u Evropi potrebno je da to prvo učinimo u francuskom prvenstvu. Mi smo osvojili sedmu titulu i još uvijek nismo blizu vrha, jer neke ekipe imaju deset titula, a ove godine otvorili smo mogućnost u drugim takmičenjima. Prije 20 godina je osvajanje titule za PSG bila velika stvar, danas je to također važno, ali moramo napraviti mjesto za Ligu prvaka", rekao je Emery pa nastavio:

"Prvi cilj nam je da narastemo u Francuskoj, onda i u Evropi. Klub ima stabilnu ideju za napredak, ja sam zadovoljan na individualnom planu. Ambicija kluba za mene je jasna, da ostane najjači u Francuskoj i da nastavi napredovati u Evropi. Ja vjerujem u ovaj projekt i u napredak tima, sa mnom ili bez mene", završio je trener PSG-a.

Podsjećamo, PSG je u osmini finala Lige prvaka izgubio od Real Madrida, a svakako da im je veliki hendikep bilo neigranje najboljeg igrača Neymara koji se povrijedio neposredno pred meč s Kraljevskim klubom.