City puno bolji
15

Emery frustriran nakon poraza Arsenala: Puno je rada ispred nas, ali tek smo počeli

Klix.ba
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Unai Emery (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Arsenala poražena je od Manchester Cityja u prvom kolu engleskog Premiershipa, a novi trener Topnika Unai Emery tako je na svom prvom zvaničnom debiju upisao poraz, zbog čega je bio razočaran poslije utakmice.

Podsjećamo, Manchester City je golovima Sterlinga i Bernarda Silve rutinski savladao Arsenal rezultatom 2:0, a osim perioda od deset minuta na početku drugog poluvremena, Topnici su gotovo čitavu utakmicu bili podređeni tim u odnosu na aktuelnog prvaka.

Ekipa Pepa Guardiole još jednom je pokazala zbog čega je prošle sezone postavila brojne rekorde u Premiershipu, nakon Community Shielda odigrali su još jednu odličnu utakmicu i nema sumnje da su glavni favoriti za osvajanje nove titule prvaka.

Trener Topnika Unai Emery bio je razočaran nakon poraza njegove ekipe, ali je rekao da je ovo još uvijek nov tim i da je potrebno vrijeme.

"U prvom poluvremenu je City bio bolja ekipa, a zaostatak od 1:0 je bio šansa da u drugom poluvremenu promijenimo igru. Bila je potrebna vjera u naše sposobnosti, kao i više agresivnog presinga. U drugom poluvremenu smo bili bolji kada smo probijali njihove linije, a drugi pogodak nas je ograničio. Mi smo novi tim koji još uvijek mora da napreduje", kazao je Emery.

Španski stručnjak rekao je da još puno rada očekuje njegove igrače i da im ovo iskustvo može pomoći.

"Frustrirajuće je to što smo izgubili, ali to je iskustvo koje nam može pomoći ka napretku. Dobro je što smo u prvom meču igrali protiv Manchester Cityja, ali je možda otežavajuće pred nastavak sezone. Puno je rada ispred nas, ali tek smo počeli", istakao je Emery.

Arsenal u drugom kolu opet očekuje teška utakmica, a oni će u subotu od 18:30 igrati protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu.