Nogomet
0

Emerson: Davat ću sve od sebe, nadam se da ćemo navijače učiniti sretnim

Klix.ba
Dvadesetdevetogodišnji brazilski nogometaš Emerson, novi igrač FK Sarajevo, u razgovoru za zvaničnu stranicu aktuelnog šampiona BiH govorio je o prvim utiscima nakon dolaska u novu sredinu, gradu Sarajevu, ekipi, svojim očekivanjima, a imao je i poruku za navijače.

“Za sada mogu samo pozitivno reći. Sarajevo je najveći klub u Bosni i Hercegovini i lijepo sam prihvaćen od klupskog osoblja i igrača. To me mnogo raduje. Shvatio sam veoma brzo kolika je povezanost navijača i kluba i mogu reći da sam sretan što sam dio FK Sarajevo", izjavio je Emerson.

Grad Sarajevo ostavio je lijep utisak na Brazilca.

“Još uvijek nisam imao priliku da posjetim sve znamenitosti, ali je grad lijep i uživam svaki dan što sam ovdje. Nadam se da ću uskoro imati priliku bliže da upoznam grad", rekao je nogometaš Bordo ekipe.

Nakon prvih treninga, Emerson smatra da Bordo klub posjeduje kvalitetan igrački kadar.

“U ekipi ima zaista veliki broj odličnih igrača, a posebno su me oduševili mladi igrači, koji imaju veliku nogometnu budućnost pred sobom. Nadam se da ću doprinijeti uspjesima ekipa. Treninzi su naporni, stručni štab je nametnuo žestok ritam, ali mi dajemo sve na terenu svaki dan kako bismo se što bolje spremili za nadolazeće utakmice", kazao je Emerson.

Niske temperature i snježne padavine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine su nešto novo za njega..

“Teško se naviknuti na vremenske prilike u Sarajevu, ali nastojim da se što brže prilagodim. Vrijeme je znatno drugačije nego u Brazilu gdje je uvijek toplo i sunčano, ali moram istaći da je ovo zanimljivo iskustvo za mene”, dodao je brazilski nogometaš.

Poslije sjajnih rezultata u prethodnim sezonama, Emerson očekuje da će nastaviti sa dobrim igrama i u FK Sarajevo.

“Dat ću sve od sebe na svakoj utakmici i na treninzima, kako bih dao svoj doprinos u dobrim rezultatima. Ako budemo naporno radili i igrali sa mnogo želje, vjerujem da mogu ponoviti ono što sam uradio u posljednjoj ekipi u kojoj sam igrao, ali i da naš klub može ostvariti rezultate koji se očekuju. Želim pomoći svojim saigračima u tome i vjerujem da će FK Sarajevo imati uspješne rezultate u proljetnom dijelu sezone", istakao je Emerson.

Na kraju razgovora za zvaničnu stranicu FK Sarajevo, Emerson Reis Luiz imao je i poruku za navijače i simpatizere.

“Mnogo toga lijepog sam čuo, ali i vidio o atmosferi koju prave naši navijači. Nadam se da ćemo ih uvijek činiti sretnima i da ćemo zajedno proslavljati dobre rezultate našeg Sarajeva", završio je Emerson.