Priključio se Krunić
51

Elvis Sarić zbog povrede otpao za mečeve Zmajeva protiv Finske i Ukrajine

K. H.
Elvis Sarić u dresu reprezentacije BiH (Foto: E. M./Klix.ba)
Elvis Sarić u dresu reprezentacije BiH (Foto: E. M./Klix.ba)
Bh. nogometni reprezentativac Elvis Sarić zbog napuknuća mišića zadnje potkoljene lože neće biti na raspolaganju selektoru Ivaylu Petevu za mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru protiv Finske i Ukrajine.

Sarić nije ni doputovao na okupljanje naše reprezentacije jer je u posljednjem meču za Goricu doživio povredu, zbog čega je u 25. minuti napustio teren.

Sarić će morati odmoriti narednih dana i neće biti na raspolaganju selektoru Petevu za predstojeće mečeve protiv Finske i Ukrajine.

Podsjećamo da medicinski tim reprezentacije BiH svim silama pokušava oporaviti i osposobiti kapitena Edina Džeku pred naredne dvije utakmice, a napominjemo i to da je zbog povrede već otpao desni bek Jusuf Gazibegović.


A reprezentativci Bosne i Hercegovine su večeras na Grbavici odradili još jedan trening u sklopu priprema za predstojeće kvalifikacione utakmice.

Sinoć je na okupljanje reprezentacije stigao Eldar Ćivić, a u toku dana došao je i Rade Krunić, te su i oni večeras bili na raspolaganju Ivaylu Petevu i njegovim saradnicima.

Zmajevi u subotu s početkom u 15 sati igraju prvi odlučujući meč protiv Finske, a tri dana nakon toga će također na Bilinom Polju u Zenici dočekati Ukrajinu.