Delegirane sudije
35

Elvis Mujić odbio suditi Sarajevu protiv Borca, a sada im sudi derbi protiv Zrinjskog

K. H.
Elvis Mujić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Elvis Mujić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Bh. nogometni arbitar Elvis Mujić, nakon što je nedavno odbio suditi u meču između Borca i Sarajeva, ovaj put će suditi Bordo timu i to u derbiju 14. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog.
Nogometni savez BiH delegirao je sudije za susrete 14. kola, a svakako da najviše pažnje privlači derbi duel u Mostaru, koji će odigrati Zrinjski i Sarajevo.

Odlukom Nogometnog saveza, BiH pravdu na ovom meču će dijeliti Elvis Mujić iz Banovića, a pomagat će mu Goran Dujak iz Odžaka i Damir Lazić iz Brčkog. Četvrti sudija je Sabrija Topalović iz Zenice, a delegat Milan Janković iz Trebinja.

Drugi derbi ovog kola će se igrati na Tušnju između Tuzla Cityja i Borca, a pravdu na tom meču će dijeliti Mateo Musa iz Čitluka uz pomoć Jure Muse, također iz Čitluka, i Borisa Dujmovića iz Mostara. Četvrti sudija je Admir Šehović iz Sarajeva.

Meč između Posušja i Željezničara će suditi Dragan Petrović iz Banje Luke uz pomoć Davora Belje iz Mostara i Davora Maksimovića iz Doboja, dok je četvrti sudija Dražen Marić iz Bijeljine.

Adis Mulahasanović iz Sarajeva će suditi meč između Rudara i Veleža, a pomagat će mu Enes Đozić i Moamer Čaušević, također iz Sarajeva, dok će susret Radnika i Širokog Brijega suditi Zoran Grbić iz Prijedora uz pomoć Amira Kadića iz Sarajeva i Stefana Tešanovića iz Istočnog Sarajeva.

Meč između Leotara i Slobode će suditi Miloš Gigović iz Gradiške, a pomagat će mu Radislav Kačavenda i Aleksandar Smiljanić.