Braća na suprotnim tribinama
158

Elvir: Sarajevo će slaviti 2:0; Almir: Ubijeđen sam u pobjedu Želje

Piše: Edin Isanović
Elvir i Almir
Sarajevski derbi specifičan je po mnogo čemu. Često se zna desiti da najbliži članovi porodice navijaju za različite klubove. Takav je slučaj sa braćom Elvirom i Almirom Gušalovićem. Prvi navija za Bordo tim, dok je drugom plava boja bliska srcu.

Obojica vjeruju u uspjeh kluba kojeg oni podržavaju u 100. vječitom derbiju. Ubijeđeni su kako će upravo njihov tim u subotu naveče ostati usamljen na vrhu tabele. Elvir nam je ispričao zbog čega se odlučio za bordo boju.

"Moj brat stariji je od mene pet i po godina i uvijek je podržavao tim sa Grbavice. Ipak, sva moja raja navija za Sarajevo i to je presudilo. Odlučio sam se za klub sa Koševa. Sa njima sam počeo ići na utakmice i tako je potekla ova priča“, kaže Elvir za Klix.ba i dodaje kako je njihov otac neutralan po tom pitanju, premda pretpostavlja da mu je draža plava boja.

Prepucavanja od ranih jutarnjih sati

Otkrio je kako je nekada, dok su bili u istom stanu, bilo zanimljivih anegdota pred dvoboj sarajevskih rivala.

"Ko bi prvi ustao zalijepio bi poster kluba za koji navija na TV. Tako bi počinjala prepucavanja koja bi trajala do kraja utakmice“.

Pred večerašnji derbi Elvir je prognozirao trijumf Sarajeva: "Pobijedit ćemo 2:0, siguran sam u to“.

Almir sa dosta optimizma očekuje okršaj ljutih rivala. Na početku je podvukao najvažniju pobjedu protiv tima sa Koševa.

"Bez dvojbe to je ona utakmica 1998. godine kada je Zubanović postigao pogodak u posljednjoj minuti. Postali smo prvaci države. Sticajem okolnosti tada sam bio na sjeveru Koševa. Zamislite, jedan veliki Željovac takvu pobjedu dočekao je na tribini gdje su najvatreniji navijači Sarajeva“.

Djeca navijaju za timove koji oni podržavaju

Almir je istakao kroz smijeh kako je njegov mlađi brat Elvir u djetinjstvu volio plavu boju.

"Sve se promijenilo kada ga je nana u Zaostrogu pogodila papučom u glavu. Tada je prešao na bordo boju“.

Također, Almir naglašava kako se uvijek prepucava sa bratom oko Sarajeva i Želje. U jubilarnom dvoboju očekuje osvajanje kompletnog plijena.

"U subotu naveče okekujem pobjedu. Da budem iskren, nikada nisam bio sigurniji u slavlje kao pred ovaj dvoboj. Čak mislim da Sarajevo neće dati gola. Prognoziram 2:0 za nas“, zaključio je Almir za Klix.

Elvir i Almir napominju kako i njihova djeca navijaju za timove koji oni podržavaju.