Trener u CSKA
347

Elvir Rahimić: Volio bih raditi u stručnom štabu reprezentacije BiH

Piše: N. Kustura
Elvir Rahimić (Foto: pfc-cska.com)
Elvir Rahimić (Foto: pfc-cska.com)
Jedan od omiljenih bivših reprezentativaca Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić mirno i povučeno, kako je i igrao na zelenom terenu, gradi svoju trenersku karijeru.

Rođeni Živiničanin je prošle godine dobio trenersku UEFA A licencu, a za naš portal istakao je kako nema ništa protiv da se u budućnosti nađe u stručnom štabu reprezentacije BiH.

"Trenutno sam zaposlen u moskovskom klubu CSKA, gdje treniram selekciju igrača rođenih 2003. godine. Nakon dobijene A licence planiram početkom naredne godine krenuti po UEFA PRO licencu. Nadam da se ću sve završiti u roku i napraviti korak dalje u trenerskom poslu", rekao je Rahimić za portal Klix.ba.

Izbor za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi reprezentacije BiH prati, kako sam ističe, površno kroz izvještavanje medija.

Posao selektora je veliki izazov

"Upratio sam da je odluka o novom selektoru odgođena do daljnjeg. Vjerovatno i oni sada razmišljaju, imaju svoje vizije, koga bi htjeli, šta bi htjeli... Vjerovatno će na kraju odabrati pravog selektora i pravu osobu za reprezentaciju. Posao selektora je veliki izazov i velika stvar te pretpostavljam da su zbog toga oprezni", istakao je jedan od najtrofejnijih igrača koji je igrao za reprezentaciju BiH.

Rahimić nam je rekao da je zainteresovan da u budućnosti bude član stručnog štaba Zmajeva.

"Volio bih raditi u stručnom štabu. Zašto da ne. Također, u budućnosti bih volio da budem i selektor. Međutim, vrlo dobro znam da je za to potrebno iskustvo i vrijeme, ali u nekoj budućnosti, zašto da ne", kategoričan je Rahimić koji se potom dotakao i neuspjeha reprezentacije u proteklim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Bilo je mnogo padova

"Teško je reći u čemu smo pogriješili. Imali smo mnogo padova u igri i bilo je nekih turbulencija. Mislim da smo protiv Kipra izgubili baraž. Također, smatram da je prvo mjesto bilo nerealno, jer je Belgija dosta kvalitetniji protivnik. Ipak, mislim da smo trebali završiti na drugom mjestu u grupi", kaže nam Rahimić.

Trenerski posao je definitivno budućnost za nekada sjajnog veznjaka.

"Već sljedeće godine planiram preuzeti neki klub, najvjerovatnije u Rusiji. Imam već kontakte s nekoliko klubova, što je i normalno budući da dugo živim i radim u Rusiji. Uradit ću sve što je u mojoj mogućnosti da već naredne godine radim sa seniorima i pravim igračima", rekao je Rahimić za kraj razgovora.