Nogomet
0

Elvir Baljić: Rahimić je mnogo uradio za reprezentaciju

Piše: E.S.H.
Elvir Baljić
Elvir Baljić
"Elvir Rahimić je dobar momak, mnogo je dao za reprezentaciju, ali kada se pravi sastav, nastojimo da to budu najbolji igrači, koji igraju u svojim klubovima", kazao je za Klix.ba Elvir Baljić, uoči početka priprema bh. reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2014.

Komentarišući odluku selektora Safeta Sušića da Rahimića ne vodi u Brazil, Baljić je istakao: "Svjetsko prvenstvo je ozbiljno takmičenje. Uvijek smo nastojali da sastavimo najbolji tim. Za dvije godine Rahimić je odigrao samo nekoliko minuta u dvije utakmice".

Iako neće igrati u Brazilu, popularni General bi se reprezentaciji BiH mogao pridružiti u svojstvu trenera u stručnom štabu.

Baljić je podsjetio da je okupljanje reprezentativaca u Sarajevu 15. maja i da se nada se da će svi biti zdravi kako bi reprezentacija krenula put Brazila u punom sastavu.

"Dat ćemo sve od sebe da odigramo najbolje što možemo i da tako predstavimo BiH. Imamo prvu utakmicu sa Argentinom i od te utakmice mnogo toga zavisi", zaključio je bivši reprezentativac BiH Elvir Baljić.