Nogomet
5

Elvir Baljić podnio ostavku na mjesto trenera turskog Kardemir Karabukspora

Anadolija
Bosanskohercegovački trener Elvir Baljić podnio je ostavku na mjesto trenera turskog Kardemir Karabukspora.

Baljić, koji je tursku ekipu vodio u ukupno devet utakmica, danas je podnio ostavku u Kardemir Karabuksporu koji nastupa u drugoj turskoj PTT 1. ligi.

Predsjednik kluba Hikmet Ferudun Tankut je novinarima kazao da su nakon jučerašnje utakmice s Adanasporom, u kojoj je Kardemir Karabukspor poražen s 3:0, održali sastanak s Baljićem i fudbalerima.

"Baljić nam je tada kazao kako namjerava dati ostavku. Održali smo sastanak Upravnog odbora i odlučili da prihvatimo njemu odluku o ostavci. Zahvaljujemo mu se na trudu koji je uložio dok je vodio ekipu u devet utakmica. Želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere", rekao je Tankut.

Bh. trener je inače u oktobru ove godine preuzeo turskog drugoligaša Kardemir Karabukspora s kojim je potpisao ugovor na dvije godine. S turskom ekipom je iz devet utakmica osvojio 12 bodova, upisavši tri pobjede, koliko je imao i poraza i neriješenih rezultata.

Baljić je pet godina bio asistent selektora Safeta Sušića u stručnom štabu reprezentaciji Bosne i Hercegovine i jedan je od zaslužnih za plasman zmajeva na SP.