Mladi bh. golman
7

Elvin Kovač: U Freiburgu imam priliku da napredujem, nema potrebe da mijenjam klub

Klix.ba
Eldin Kovač
Eldin Kovač
Nakon lakše povrede talentovani bh. nogometni golman Elvin Kovač ponovo se vratio na gol juniora Freiburga. Juniorski reprezentativac BiH spada u red najboljih mladih golmana u Njemačkoj te uživa veliku podršku trenera u Freiburgu, koji ga u skorijoj budućnosti vide na mjestu prvog golmana seniorske ekipe.

On je tokom ljeta imao nekoliko ponuda, ali potrebe za promjenom sredine nije bilo.

"U Freiburgu imam priliku da napredujem i nema potrebe da mijenjam klub. Imao sam nekoliko ponuda, ali odlučio sam da mi je ovdje najbolje. Naravno da mi puno znači podrška trenera koji na svakom treningu i utakmici izvlače od mene maksimum. Polako ali sigurno ostvarujem svoje sportske ciljeve", izjavio je Kovač, koji je otkrio da mu je uzor Asmir Begović, seniorski reprezentativac BiH kojeg jednog dana želi zamijeniti među stativama.

Kovač je od 2014. član Freiburga, dobre odbrane dovele su ga i do dresa U19 reprezentacije BiH, a u nekoliko navrata bio je na spisku selektora Tonija Karačića. Ipak, nije se mogao odazvati na posljedni poziv za prijateljski meč protiv Bugarske.

"Utakmica nije igrana u FIFA-inom terminu, tako da mi u Freiburgu nisu dopustili da putujem na ovu utakmicu. Nadam se da ću i dalje imati povjerenje selektora Tonija Karačića. U Njemačkoj ima dosta talentovanih nogometaša iz BiH i nadam se da će oni u budućnosti nositi plavo-žuti dres. Benjamin Hadžić jedan je od nogometaša koji na svakoj utakmici oduševljava ljubitelje nogometa u Njemačkoj", kazao je Kovač.