Globalne teme
0

Elvedin Begić razgovarao s predsjednikom Fudbalske asocijacije Engleske

Klix.ba
Begić i Clark (Foto: NSBiH)
Begić i Clark (Foto: NSBiH)
Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Elvedin Begić sastao se danas u Sarajevu s predsjednikom Fudbalske asocijacije Engleske - Gregom Clarkom.

Dva lidera prijateljskih saveza razgovarali su o globalnim temama, izazovima savremenog nogometa, ali i međusobnim odnosima dvije asocijacije.

Predsjednik Begić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete uglednog gosta, koja samo potvrđuje zavidan imidž našeg Saveza u evropskim okvirima.

"Prvi put sam u Sarajevu i fasciniran sam onim što sam vidio i doživio. Znamo da reprezentacija Engleske i klubovi u BiH imaju mnogo fanova, ali znamo da i vaša reprezentacija ima sjajne nogometaše. Posebno je zadovoljstvo vidjeti da rukovodstvo vašeg Saveza, predvođeno predsjednikom Begićem, uspješno odgovara svim iskušenjima sa kojim se suočavate zbog specifičnih okolnosti u kojim djelujete", rekao je prvi čovjek engleskog nogometa.

Prijemu u Sarajevu prisustvovao je i generalni sekretar Jasmin Baković, a dogovoreno je da administracije oba saveza razmotre termine i mogućnosti odigravanja prijateljske utakmice "A" reprezentacija BiH i Engleske u narednom periodu.