Nogomet
0

Eldin Hadžić: Želim nastupiti u doigravanju za plasman u Primeru

Klix.ba
Eldin Hadžić (Foto: Tino Gil/Real Zaragoza)
Eldin Hadžić (Foto: Tino Gil/Real Zaragoza)
Eldina Hadžića zbog povrede koljena koju je dobio na jednom od treninga već blizu mjesec dana nema u timu Zaragoze.

Oporavak ide željenim tokom, a o samoj povredi, oporavku, te o daljim željama bh. internacionalac govorio je za špansku Marcu.

“Kada sam vidio oteklinu na koljenu obuzela me panika i nervoza. S obzirom na iskustvo iz 2011. godine, kada su mi popucali ligamenti koljena, mislio sam da ponovo imam istu povredu. Srećom, kasnije se ispostavilo da se radi o lakšoj povredi. Ljekari su rekli da ću sa terena odsustvovati mjesec i po ili dva“, rekao je Hadžić.

“Najvažnije je da se mišić na povrijeđenoj nozi vrati u nekadašnje stanje. Vrijedno radim svakoga dana, kako kod kuće, tako i u teretani, odnosno u bazenu. Iako oporavak teče sporo, ja sam zadovoljan. Velika mi je želja igrati u doigravanju za plasman u Primeru. Nadam se da će Real Zaragoza izboriti doigravanje“, dodao je Eldin.

Priznao je da je posebno teško utakmice posmatrati sa strane, a paralelno imati veliku želju za igranjem.

“Mnogo je teže utakmice gledati sa tribina nego biti na terenu i igrati. Zahvalan sam treneru Popoviću kod koga uživam veliko povjerenje. Zaragozi je mjesto u Primeri. Vjerujem da ćemo stići do konačnog cilja“, zaključio je Hadžić.