Nogomet
127

Eldin Dučić gradi karijeru u Szigetszentmiklósiju, golom odlučio susret s Debrecenom

Piše: D. B.
Eldin Dučić
Eldin Dučić
Mladi bh. nogometaš Eldin Dučić (19) uspješno gradi karijeru u mađarskom drugoligašu Szigetszentmiklósiju, a tokom vikenda je postigao pobjednički gol za svoj tim u susretu sa Debrecenom.

Dučić je karijeru počeo u Olimpicu, a sa 17 godina je potpisao profesionalni ugovor. Tokom zimskog prijelaznog roka je prešao u mađarski Szigetszentmiklósi, u kojem se dobro snašao i nastavio graditi svoju nogometnu karijeru, čijim je razvojem zasad zadovoljan.

"Lijepo mi je bilo u Olimpicu, a igre u ovom klubu su mi omogućile da dobijem poziv u mlađe selekcije državnog tima. Nadam se da ću se nametnuti i selektoru U21 reprezentacije Vladi Jagodiću. U Mađarskoj se osjećam dobro, trener Zoran Kuntić mi mnogo pomaže, pa sam se uspio uklopiti. Mnogo dugujem i menadžeru Hasetu Tiriću, kao i njegovim pomoćnicima Harisu Kaljancu i Aldinu Kametoviću. Takmičenje je jako, iako se radi o drugoj ligi", izjavio je Dučić.

Tokom vikenda je njegov tim rezultatom 2:1 savladao ekipu Debrecena, a Dučić je postigao odlučujući pogodak.

"Osjećaj je poseban, jer je Debrecen jedna od najvećih ekipa u Mađarskoj. Meni taj gol mnogo znači i motiv mi je da radim još bolje i nadam se novim golovima protiv većih ekipa", rekao je Dučić.

Kao i svaki mladi igrač, on sanja o prelasku u neki od najvećih klubova.

"Mađarska mi je samo odskočna daska. Nadam se da ću u budućnosti nastupati za neki klub iz jedne od najboljih pet liga svijeta", kazao je Dučić.