Nogomet
0

Elano se sigurno vraća, Felipe Melo i dalje upitan

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Brazila rutinski su se plasirali u osminu finala Svjetskog prvenstva na jugu Afrike. Tamo će im suparnik, u ponedjeljak, biti čileanska momčad.

Isto tako, Brazil je upao u sjajan dio žrijeba u kojem se od velikana nalazi samo Nizozemska. Svi ostali giganti poput Argentine, Engleske, Njemačke, Španjolske ili Portugala na drugoj su strani ždrijeba.

Izbornik Carlos Dunga može biti zadovoljan i zbog činjenice da standarni mu član prvih jedanaest Elano više ne osjeća nikakve bolove u ozlijeđenom desnom gležnju. Strijelac dva pogotka na ovogodišnjem Mundijalu ozlijedio se tokom utakmice protiv Obale Bjelokosti.

  • Sve je u najboljem redu. Odradio sam sasvim normalno trening u subotu. Nikakve bolove nisam osjetio i spreman sam za igru - rekao je Elano.

U momčad se vraća i Kaka, koji je protiv Portugala odradio suspenziju crvenog kartona, kao i Robinho koji je protiv Portugalaca dobio poštedu zbog lakše ozljede bedrenog mišića.

No, veće probleme imaju Felipe Melo, standardni igrač u veznom redu, te rezervni napadač Julio Baptista. Prvi ima ozljedu gležnja, a potonji koljena i za obojicu je vjerojatnije da neće biti spremni igrati protiv Čilea.