Nogomet
0

El Shaarawy: Balotelli je ključni igrač Milana

Klix.ba
Mario Balotelli i Stephan El Shaarawy
Mario Balotelli i Stephan El Shaarawy
Talijanski reprezentativac i napadač Milana, Stephan El Shaarawy, vjeruje da je njegov saigrač Mario Balotelli ključni igrač Rossonera te se nada uspješnoj sezoni.

Dvadesettrogodišnji Balotelli je bio blizu odlaska iz Milana početkom ljeta, ali se čini da će ostati u klubu nakon što je na tome insistirao direktor kluba Adriano Galliani.

Shaarawy tvrdi da je Balotelli spreman utišati kritičare i donijeti uspjeh svom timu.

"Mario radi sasvim dobro. Ima veliku želju da pokaže da može ponovo biti šampion i da ima kvalitete da uspije. On je veoma važan igrač za nas. Naš cilj je da budemo među tri ekipe u vrhu. Ova grupa igrača to zaslužuje. U očima naših nogometaša se vidi odlučnost", izjavio je Shaarawy.

Milan će u novoj sezoni igrati pod vodstvom bivšeg nogometaša Filippa Inzaghija, a El Shaarawy se raduje saradnji s četrdesetogodišnjakom.

"On donosi entuzijazam u ekipu i to je njegov najveći kvalitet. On s igračima razgovara i o stvarima izvan terena i nogometa. To svi cijenimo", dodao je Sharrawy.

Milan je igrao veoma loše na pripremama u SAD-u izgubivši 5:1 od Manchester Cityja i 3:0 od Olympiakosa, ali El Shaarawy vjeruje da će forma ekipe biti mnogo bolja kada prvenstvo u Italiji počne.

"Razumijem da su navijači razočarani, ali ih uvjeravam da imamo plan. Potrebno je samo malo strpljenja. Uvjeravam ih da ćemo biti spremni do kraja augusta. Imamo mnogo samopouzdanja. Među nama vlada sjajna atmosfera i predanost", završio je El Shaarawy.