Nogomet
1

El Mundo: Guardiola i nije tako genijalan

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Dan nakon demonstracije moći madridskog Reala u utakmici nogometne Lige prvaka protiv Schalkea, svi španski mediji sipaju hvalospjeve na račun Kaljevskog kluba.

Podsjećamo, Real je u prvoj utakmici osmine finala slavio na gostovanju kod Schalkea sa 6-1, što je navelo neke španske novinare da paralelno potegnu pitanje o stvarnoj snazi aktualnog njemačkog i evropskog prvaka Bayerna koji slovi za glavnog favorita u odbranu naslova.

"Nakon što smo gledali ekipe poput Leverkusena, Dortmunda ili Schalkea, Bayernov trener Pep Guardiola i ne čini se tako genijalan. On s minhenskim klubom igra u ligi u kojoj su kraljevi jer su sve ostale ekipe prosječne i samo prolaznici", napisao je novinar El Munda Julian Ruiz, uz dodatak:

"Real je s fenomenima poput Ronalda i Balea ne samo favorit Lige prvaka, nego također dovodi u pitanje koja je prava snaga Bayerna."

Ove sezone u Bundesligi Bayern nakon 22 odigrana kola ima nevjerojatnih 19 bodova prednosti ispred prvog pratitelja Bayera, dok Schalke drži četvrto mjesto s 21 bodom minusa.