Nogomet
0

El Mundo Deportivo: Fabregas se definitivno vraća u Premierligu

Totalsport
Cesc Fabregas (Foto: AFP)
Cesc Fabregas (Foto: AFP)
Katalonski dnevni list El Mundo Deportivo objavio je u ponedjeljak da je Cesc Fabregas definitivno odlučio napustiti Barcelonu i vratiti se u Premierligu.

Već duže vrijeme španski mediji tvrde da je Barcelona spremna prodati Fabregasa ovo ljeto, a i on sam je, čini se, sklon takvoj opciji. El Mundo Deportivo tako navodi da je igračev agent Darren Dein već razgovarao s nekoliko zainteresovanih klubova, te da je čak s jednim od njih i postigao dogovor. O kome se radi, zasad ostaje misterija.

U igri su gotovo svi klubovi iz vrha engleske Premierlige, a posljednji se u utrku navodno uključio i Liverpool. Ne treba zaboraviti da Arsenal ima pravo prvokupa budući da je 27-godišnji nogometaš prije tri godina upravo s Emiratesa prešao na Camp Nou. Međutim, katalonski dnevnik tvrdi da menadžer Arsenala Arsene Wenger i nije previše zainteresovan jer je lani doveo Mesuta Özila i trenutno mu je važnije kupiti defanzivnog veznjaka. Zanimanje Manchester Uniteda također je navodno splasnulo u odnosu na prošlo ljeto, tako da su trenutno u prvom planu Liverpool, Chelsea i Manchester City.

Fabregas je, inače, prošli vikend proveo u Londonu, što je potvrdio i fotografijom na Instagramu, a time je samo dodatno podgrijao priče o povratku u Premierligu. El Mundo Deportivo piše da je jedan od razloga i njegova partnerica koja želi živjeti u Engleskoj, pa bi se cijela porodica mogla ovo ljeto vratiti na Otok.