Problematični Senegalac
0

El Hadji Diouf se u svlačionici potukao s igračem

Totalsport
“Najprije je verbalno izvrjeđao dječaka koji je skupljao lopte, a potom u svlačionici divljački nasrnuo na suigrača”, opisuju u News od the Worldu prošlonedjeljno poslijepodne nogometaša Blackburna El Hadjija Dioufa.

Englezi pišu da se 28-godišnji Senegalac pred suigračima u svlačionici potukao s Ryanom Nielsenom, veznjakom koji je u igru ušao u 46. minuti. Ovaj ga je, iziritiran njegovim ponašanjem na terenu, optužio za lijenost i nezainteresiranost na terenu. Kritika je razbjesnila napadača.

  • Ryan je bio bijesan na njega zbog sebičnosti i nepoštivanja momčadi. Diouf se bacio na njega i počeo ga bombardirati udarcima. Ryan se pokušao braniti, a ostali su igrači skočili između njih razdovojili ih – izjava je jednoga od svjedoka nemilog događaja u svlačionici.

Kad je vijest o tučnjavi došla do vodstva kluba, u Blackburnu su počeli razmatrati internu suspenziju Senegalca. Već su ga ukorili i zatražili njegovo izvinjenje jer je izmislio da ga je publika na Goodison Parku gađala bananama. Banana jest bilo na terenu liverpulskog stadiona, ali nisu padale na Dioufa. Blackburn je u toj utakmici izgubio 3-0.

U subotu je Diouf počeo utakmicu šestog kola Premiershipa, u kojoj su Roversi na svom Ewood Parku pobijedili Aston Villu 2-1. Igrao je do 70. minute. Trener Sam Allardyce, čiju podršku Diouf još uvijek uživa, izvukao ga je iz igre nakon što je crveni karton zaradio njegov australski saigrač Vincenzo Grella.