Johan Cruyff
0

"El clasico je potvrdio da Mourinho ne mari za ljepotu igre"

Totalsport
Johan Cruyff (Foto: Reuters)
Johan Cruyff (Foto: Reuters)
"Mourinhov pristup nogometu je negativan i destruktivan", izjavio je legendarni holandski nogometaš i nekadašnji trener Barcelone Johan Cruyff (64) u razgovoru za holandski De Telegraaf.

"Nogometaši i stručni štab Barcelone trebali bi kao kompliment shvatiti činjenicu da je Real na Santiago Bernebuu u derbi ušao sa sedmoricom defanzivno orijentisanih nogometaša. Utakmica je potvrdila da je Jose Mourinho negativan trener. On vodi brigu isključivo o rezultatu i ne mari za dobar nogomet", rekao je Cruyff dodavši:

"Mourinho je očito morao dobiti nešto ohrabrujuće na početku serije 'clasica'. Teži poraz bio bi prevelik udarac za njegovu ekipu uoči finala Kupa kralja i polufinala Lige prvaka. Svejedno, njegova odluka da počne utakmicu sa sedmoricom odbrambenih nogometaša definitivno je ekstremna."

"Također je bilo fantastično vidjeti da je Barcelona na Santiago Bernabeu istrčala s osmoricom igrača poteklih iz vlastite nogometne škole, dok je Real imao samo jednog takvoga. Različite nogometne filozofije dviju ekipa bile su vrlo razvidne", zaključio je Cruyff.