18. kolo Premijer lige
8

Ekipa Željezničara otputovala u Krupu: Pobjeda je potrebna za izlazak iz krize

Piše: D. B.
Nogometaši FK Željezničar otputovali su u Krupu gdje ih u subotu čeka utakmica 18. kola Premijer lige BiH, a tim povodom su govorili trener Plavih Milomir Odović i nogometaš Dženan Osmanović.

Odović uoči naredne utakmice ima problema s povrijeđenim igračima te od onih koji su zdravi traži maksimalno zalaganje.

"Imamo mnogo povrijeđenih igrača, nadam se da ćemo smoći snage da odigramo jednu dobru utakmicu. Ovi koji su zdravi i sposobni za igru moraju uložiti dodatni napor da što prije izađemo iz rezultatske krize", izjavio je Odović.

Pobjeda je potrebna kako bi Plavi izašli iz rezultatske krize.

"Krupu nećemo potcijeniti, ali idemo na pobjedu koja nam je potrebna da izađemo iz krize. Imali smo reprezentativnu pauzu na kojoj smo dobro radili i podigli atmosferu. Igrali smo protiv juniora koje smo pobijedili i dobili na samopouzdanju. Tamo je umjetna podloga, ali ne bi trebalo biti problema jer smo ovdje na njoj radili cijelu sedmicu. Mislim da ćemo se brzo prilagoditi", rekao je Osmanković.

U grad na Vrbasu su otputovali Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Enio Zilić, Aldin Šehić, Kemal Osmanković, Miloš Bakrač, Matej Rodin, Eldar Šehić, Anel Šabanadžović, Dženan Osmanović, Stojan Vranješ, Ivan Čurjurić, Sinan Ramović, Semir Dacić, Filip Jazvić, Mladen Veselinović, Asim Zec, Sulejman Krpić i Faris Zubanović.

Utakmica Krupa - Željezničar igra se u subotu od 13:00 sati.