Teško gostovanje
15

Ekipa Sarajeva odradila posljednji trening, Novaković najavio tri boda protiv Radnika

Klix.ba
Izabranici Mehmeda Janjoša odradili su posljednji trening uoči utakmice 6. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine, koju Sarajevo igra protiv Radnika u Bijeljini.

Igrači Sarajeva su uvježbavali posljednje taktičke zamisli stručnog štaba u Trening centru Bordo kluba te spremni dočekuju sutrašnji susret u Bijeljini. Utakmicu protiv Radnika propustit će povrijeđeni Saša Balić i Edin Rustemović, dok je Sarić na pauzi zbog trećeg žutog kartona.

Susret protiv Radnika najavio je prvotimac Bordo kluba, Saša Novaković, koji se vraća u ekipu nakon odrađene suspenzije.

“Maksimalno smo se pripremili za ovu utakmicu. Idemo u Bijeljinu po tri boda, poslije slabijeg rezultata protiv Krupe na domaćem terenu. Mi ćemo učiniti sve da osvojimo tri boda protiv Radnika.”, kazao je defanzivac Sarajeva, osvrnuvši se i na finale Kupa BiH, u kojem će Bordo klub igrati protiv Širokog Brijega.

"U ovom trenutku naravno je fokus na utakmicu protiv Radnika. To je prva utakmica koja dolazi, jako važna, gdje uz nova tri boda možemo ostati u vrhu. Svakako u podsvijesti nam je finale sa Širokim Brijegom. Sigurno je da ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu. Imamo lijepu priliku da osvojimo Kup”, rekao je Novaković.

Utakmica između Radnika i Sarajeva se igra u subotu 29. aprila s početkom u 17 sati, uz direktan TV prijenos na MOJA TV.