Velika tri boda za Žutog
27

Ekipa Roberta Prosinečkog se vratila u život i pobijedila tim koji se bori za titulu

K. H.
Robert Prosinečki (Foto: I. Š./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ekipa Kayserispora koju s klupe predvodi bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki upisala je veliku pobjedu u meču 29. kola turske Super lige na gostovanju kod Sivasspora rezultatom 2:0 čime su znatno povećali svoje šanse za opstanak u ligi.

Početak meča bolje su otvorili domaći igrači koji su u 12. minuti imali priliku da s bijele tačke stignu u vodstvo, no Yandas je promašio penal, a kazna za to stigla je u drugoj minuti sudijske nadoknade kada Ačar pogađa za 1:0 i donosi prednost Kayserisporu.

Sivasspor, tim koji se uz Bašakšehir i Trabzonspor bori za titulu prvaka i mjesta koja vode u Ligu prvaka, u drugom poluvremenu svim silama je napadao prema golu gostiju, a kada opet nisu iskoristili nove šanse, kazna je stigla u 83. minuti kada je Mensah s bijele tačke pogodio za 2:0 i postavio konačan rezultat.

S nova tri boda, tim Roberta Prosinečkog sada je na 16. poziciji turske Super lige i imaju 28 osvojenih bodova, koliko ima i Yeni Malatyaspor, ekipa koja je prva iznad zone ispadanja, a jedan više ima Rizespor koji je na 14 mjestu.

Sivasspor je ovim porazom ostao na trećoj poziciji i zbog današnjeg rezultata mogli bi ispasti iz trke za titulu prvaka, posebno ako Bašakšehir pobijedi Galatasaray.