Alex Ferguson
0

"Ekipa je bila premlada za ispravljanje grešaka"

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AFP)
Alex Ferguson (Foto: AFP)
U utorak je zaustavljen niz Manchester Uniteda od 29 uzastopnih utakmica bez poraza. Učinili su to nogometaši West Hama 4-0 pobjedom u četvrtfinalu Carling Cupa.

"Nismo to očekivali. Primili smo neke užasne golove, a ekipa je bila premlada da bi se znala nositi s greškama i doći do pobjede", objasnio je poraz menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson koji se u ovoj utakmici oslonio većim dijelom na mlade ili manje korištene snage svoje ekipe (Fabio da Silva, Chris Smalling, Jonny Evans, Bebe...).

"Za ono što smo radili u utakmici zamjerka ne može biti ni mladost mojih igrača, ali sve je ovo svojevrsna škola za njih. Ne krivim sudije za rasplet ove utakmice, oni su svoj posao odradili najbolje što znaju. Greške iz kojih su padali golovi pravili smo mi."

Razumljivo, menadžer pobjedničke ekipe Avram Grant isijavao je zadovoljstvom nakon prvog plasmana tima u polufinale Carling Cupa od 1990. godine i najveće pobjede "čekićara" protiv "crvenih vragova" u 80 godina: "Igrali smo sjajan nogomet i došli do pobjede, vrlo sam zadovoljan. Nadao sam se pobjedi, ali ne s ovakvim rezultatom."