Nogomet
5

Eintracht pobijedio Schalke u gostima, Kolašinac odigrao cijeli meč

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Schalke je u okviru 18. kola njemačke Bundeslige ugostio Eintracht Frankfurt, a krajnji rezultat bio je 0:1.

Domaći su već u 5. minuti postigli pogodak, ali je poništen zbog ofsajda. Gosti su uzvratili u 15. minuti. Branimir Hrgota je napravio solo-prodor, ušao u šesnaesterac, ali je u presudnim trenucima izblokiran.

Igrao se 23. minut kada je Burgstaller odlično pucao glavom, ali golman gostiju fantastičnom intervencijom izbija loptu u korner. U 32. minuti bh. reprezentativac Sead Kolašinac napravio je prekršaj na lijevoj strani.

Hasebe odlično asistira za Meiera koji se oslobodio Nalda i pogodio za 0:1. Isti igrač imao je dobru priliku u 45. minuti, ali ovaj put nije bio precizan. Izabarnici Nike Kovača imali su na kraju prvog poluvremena minimalnu prednost.

Domaći su u nastavku krenuli snažno. U 55. minuti Burgstaller iz teške pozicije dobro šutira, a lopta odlazi pored gola. Jedanaest minuta poslije Meier je ponovo zaprijetio golu Schalkea. Međutim, nije bio precizan.

Domaći su pokušavali doći do izjednačenja, a akcije su najčešće završavale na šesnaest metara. Posljednji bedem Frankfurta lako je izlazio na kraj sa napadom Schalkea. S druge strane, gosti su vrebali šansu iz kontranapada.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je cijeli meč, a u 87. minuti dobio je i žuti karton. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, ostalo je 0:1.

Zanimljivo i u Frankfurtu je Eintracht slavio sa 1:0, a i tada je gol postigao Alexander Meier kao i večeras. Osim toga, ovo je prva pobjeda Eintracht na gostovanju kod Schalkea nakon maja 1999. godine.

Eintracht se sa osvojenim kompletnim plijenom i uz utakmicu više probio na treće mjesto Bundeslige sa 32 osvojena boda, dok je Schalke na 10. mjestu sa 21 osvojenim bodom.