Opet u eliti
4

Eintracht izborio 1. Bundesligu

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pobjedom (3-0) u Aachenu nad domaćom Alemannijom u posljednjoj utakmici 32. kola druge njemačke Bundeslige, nogometaši Eintrachta iz Frankfurta osigurali su povratak u elitni razred.

Dva kola prije kraja natjecanja Eintracht se priključio Greuther Fürthu, koji je ulazak u Bundesligu i teoretski osigurao još u petak. Oba kluba na čelu sa 68 osvojenih bodova trećeplasiranoj Fortuni iz Düsseldorfa bježe nedostižnih osam bodova, što će reći da direktno ulaze u Bundesligu.

Frankfurtskom je sastavu ovo četvrti ulazak u najviši razred ligaškog takmičenja u klupskoj povijesti. Dva je gola za sastav Armina Veha, bundesligaškog prvaka sa Stuttgartom 2007. godine, dao kamerunski napadač Mohamadou Idrissou.

S druge strane, poražena je domaća ekipa sasvim blizu ispadanja u 3. ligu. Za 16-plasiranim Karlsruheom, koji je na poziciji koja nosi razigravanje za ostanak, Alemannia zaostaje četiri boda. 2. Bundesliga, 32. kolo:

Alemannia – Eintracht 0-3 (Idrissou 45, 47, Olajengbesi 73-ag)

Redoslijed: 1. Eintracht 68, 2. Greuther Fürth 68, 3. Fortuna Düsseldorf 60, 4. St. Pauli 59, 5. Paderborn 58, 6. 1860 München 54...