Nogomet
0

Egipćani oduzeli Zidanu pasoš i tjeraju ga u vojsku

Totalsport
Mohamed Zidan
Mohamed Zidan
Njemački prvoligaš Borussia Dortmund neočekivano se našao u problemima. Ostao je, naime, bez jednog nogometaša i to iz posve neuobičajenog razloga - završio je na služenju vojnog roka.

Radi se o Mohamedu Zidanu (28), vrlo važnoj karici u sastavu Jürgena Kloppa, strijelcu šest golova i osmerostrukom asistentu u prošloj sezoni Bundeslige.

Zidan je tokom ljetne pauze otišao kući u Egipat gdje se namjeravao oporavljati od povrede koljena. No, tamo su ga zadesili puno teži problemi od povrede budući da su mu vlasti odmah po povratku zaplijenile pasoš.

Zidan je dosad izbjegavao služenje vojnog roka jer je imao status hranitelja šire porodice, ali kako mu je brat u međuvremenu postao uspješan poslovni čovjek, nogometaš Borussije više ne mora uzdržavati porodicu, a to ujedno znači da više ne smije ni izbjegavati vojsku.

Direktor Borussije Michael Zorc priznao je da nije mogao vjerovati kad je čuo što se događa.

"Situacija je vrlo ozbiljna, ali nadam se da ćemo do kraja avgusta pronaći rješenje i da će nam se Mo priključiti",d rekao je Zorc.

Sam nogometaš je dodao kako s ministrom obrane pokušava pronaći zadovoljavajuće rješenje za obje strane i kako se nada da mu država ipak neće stopirati igračku karijeru.