Stalne prijetnje
47

Egipatski model u opasnosti: Mrze me u zemlji zbog Salahovih komentara

N. K.
Merhan Keller (Foto: Instagram)
Merhan Keller (Foto: Instagram)
Da nije bilo intervencije Mohameda Salaha, Amr Warda bi gotovo sigurno bio prisiljen od kuće gledati ostatak Afričkog kupa nacija nakon što je zbog neprimjerenih poruka raznim djevojkama izbačen iz reprezentacije Egipta.

Naime, igrač grčkog PAOK-a Warda (25) suspendovan je prošle sedmice nakon što su javno objavljeni njegovi sporni razgovori na društvenim mrežama s nekoliko žena. Egipat ga je izbacio iz ekipe s Afričkog kupa nacija pa ga pozvao nazad nekoliko dana kasnije nakon što je Salah objavio niz tweetova komentarišući odluku da mu se izbaci saigrač.

"Žene se moraju tretirati s najvećim poštovanjem. 'Ne' znači 'ne'. Te stvari jesi i moraju ostati svete. Također, vjerujem da mnogi koji griješe se mogu promijeniti na bolje i da se ne moraju odmah slati na giljotinu, što je najlakši izlaz. Moramo vjerovati u drugu šansu... Trebamo se educirati. Izbjegavanje nije odgovor", napisao je Salah.

Warda i Salah
Warda i Salah

Warda nije igrao u pobjedi Egipta u grupnoj fazi protiv Konga, ali će se vratiti u sastav za nokaut fazu nakon što je Nogometni savez Egipta smanjio kaznu.

Jedna od žena koja je progovorila o Wardi prošle sedmice bila je je Merhan Keller, britansko-egipatski model, koja tvrdi da je dobila na "hiljade" uvredljivih poruka nakon Salahovih tweetova, kazavši da njegovo mišljenje ima veliki značaj u Egiptu i da ljudi u Salaha gledaju s najvećim mogućim poštovanjem.

Keller, koja ima 239.000 pratitelja na Instagramu, kaže kako je mrze u Egiptu i strahuje da će biti napadnuta ukoliko se vrati u zemlju.

"Ova osoba (Salah) je Bog u Egiptu. Doslovno. Oni se njime ne bave kao nogometašem. On je Bog i ne može učiniti ništa loše. To me dovodi u opasnost. Ne mogu otići u svoju zemlju ako želim posjetiti svoju porodicu. Ljude će me napasti na ulicama. Znate kakvi su nogometni navijači, naši su 100 puta lošiji", rekla je Merhan za Mirror.

Na kraju, Amr Warda će se vratiti u reprezentaciju Egipta, a vrijeme će pokazati kakav utjecaj je u svemu imao Mohamed Salah i njegov komentar na društvenim mrežama, zbog kojih je ovaj model i jedna od djevojaka s kojom se Warda dopisivao osjetila negativnu stranu javnog života.