Potez dana
763

Egipatski golman postao hit zbog nevjerovatne odbrane nakon intervencije glavom

N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Intervencije egipatskog golmana Mahmouda Gada postale su hit na društvenim mrežama nakon što je prvo istrčao daleko od gola i spriječio kontru, a onda sprintao natrag i spasio svoj tim sigurnog pogotka iz velike udaljenosti.

Mladi 22-godišnji golman pokazao je izrazitu snalažljivost budući da je loptu stigao prebaciti preko gola, što je i njega samog donekle iznenadilo.

[TWITTER]1175478844293308418[/TWITTER]

Ovakve akrobacije golmana često povezujemo s Manuelom Neuerom, a Gad je ovaj put pokazao i nestvaran atletizam pa nije ni čudo što su društvene mreže reagovale nakon ove lude odbrane.

Intervencija uveliko podsjeća na onu Joea Harta za Manchester City u gradskom derbiju 2008. godine. City je tada ganjao rezultat i Hart je došao na korner u sudijskom vremenu.

Međutim, United je pokupio loptu, Ryan Giggs je uposlio Waynea Rooneya koji je pokušao postići gol s 50-ak metara. Nekadašnji golman engleske reprezentaije Hart je potrčao nazad ka svom golu i sjajno odbranio.

I ovaj spektakularni potez Gada definitivno spada među najbolje golmanske trenutke u historiji. Sramota je što su on i njegova ekipa ipak na kraju izgubili rezultatom 4:0.