Nogomet
0

Eduardo da Silva uspješno operisan

FENA
Napadač hrvatske nogometne reprezentacije i engleskog premijerligaša Arsenala Eduardo da Silva uspješno je operisan nakon što je mu jučer u prvenstvenom susretu igrač Birminghama Martin Taylor slomio lijevu nogu.

Operacija je uspješno prošla, a već za nekoliko sedmica Eduardo da Silva bi mogao početi s fizikalnom terapijom, objavljeno je na službenoj internet stranici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Kako prenosi HNS, Eduardo je zadovoljan obavljenom operacijom, jednako kao i ljekari. Brazilac se ujedno je zahvalio svima koji su mu pružili podršku.

"U ovome trenutku stvarno mi je najpotrebniji mir, posebo ovo vrijeme neposredno nakon operacije. Želim se dobro naspavati i odmoriti i molim medije da ipak ne insistiraju na dolasku u London i na telefonskim pozivima. U danima koji dolaze bit će još puno prilika za razgovor", Eduardova je izjava na službenim HNS-ovim stranicama.

Eduardo bi za nekoliko sedmica mogao početi s fizikalnom terapijom. Uprkos optimističnim napisima u dijelu medija ljekar hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević je oprezan i smatra da do konačnog oporavka može proteći i godinu dana.