Do 2021. godine
0

Edis Smajić produžio ugovor sa Slobodom

Klix.ba
Osamnaestogodišnji nogometaš Slobode i član juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edis Smajić, koji je tokom jesenjeg dijela prvenstva pružio odlične partije, produžio je saradnju s FK Sloboda potpisavši ugovor koji će ga na Tušnju zadržati do 2021. godine.

Ovim potezom Upravni odobor FK Sloboda na čelu s predsjednikom Senadom Mujkanovićem jasno stavlja do znanja da klub želi zadržati mlade talentovane nogometaše, a posebno one koji su prošli kroz Omladinski pogon Slobode i svoje prve nogometne korake napravili upravo na Tušnju.

Mladi nogometaš Slobode i redovni član U19 reprezentacije BiH u kojoj nosi i kapitensku traku, odigrao je značajnu ulogu u plasmanu u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo do 19 godina, što dovoljno govori o kvalitetu kojim ekipa iz Rudarske 2 raspolaže.

Pored Smajića, koji je ove sezone postigao četiri gola, čime je drugi strijelac Slobode, na Tušnju ima još mladih igrača koji plijene pažnju, a posebno se ističe mladi Darko Todorović, koji se zahvaljujići odličnim nastupima u proteklom periodu našao na spisku Roberta Prosinečkog, selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine. Todorović je pružio odlične partije u dresu Slobode, ali u dresu U21 reprezentacije BiH, a poziv u A reprezentaciju BiH sigurno predstavlja dodatni motiv ovom mladom nogometašu Slobode.