Nogomet
75

Edis Kusturica: Zašto se FK Sarajevo stalno kontroliše, a drugi klubovi ne?

Piše: Edin Isanović
Direktor FK Sarajevo Dino Selimović izjavio je u nedjelju naveče kako Bordo tim objavljuje rat korupciji u bh.nogometu. Selimović je za naš portal rekao da je bilo dosta namještanja i izmjena pravila onda kada to nekome odgovara, kao i pogrešnog tumačenja istih tih pravila nauštrb klubova koji pošteno obavljaju svoj posao i pokušavaju ostvariti rezultate.

Tim povodom kontaktirali smo predsjednika tima sa Koševa Edisa Kusturicu. On je istakao kako potpuno podržava direktora kluba.

"Podržavam sve što je rekao Selimović. Mi radimo korektno, poštujemo sva pravila, a stalno smo izloženi nekakvim kontrolama. To se posebno pojačalo nakon što se saznalo da će Vincent Tan uložiti u naš klub. Posljednjih šest mjeseci imali smo nekoliko različitih kontrola, a drugi klubovi nisu", naglasio je prvi čovjek koševskog premijerligaša.

Dodao je kako kap prelila čašu u Zenici kada je izvršena provjera da li su strani igrači koji nose bordo dres uredno prijavljeni.

"To što se dešavalo u svlačionici Bilinog Polja je legitimno. Ipak, deseilo se na 1. mart koji je Dan nezavisnosti BiH. Osim toga, i ako su željeli da to provjere znaju adresu kluba - Titovu 38/b. Mogli su to uraditi kada su htjeli. Možete zamisliti kako je bilo našim igračima kada su saznali na poluvremenu da će biti prekontrolisani. No, mi radimo ispravno i svi papiri su bili uredni. Ovo se nije desilo slučajno i ovo je prevršilo sve mjere. Ipak, nije baš bilo ugodno igrati u takvom raspoloženju. No, pobjeda Čelika je čista i zaslužena, nemamo zamjerki. Momci su se borili, dali su sve od sebe i zaslužuju čestitke. Mi ćemo težiti da poboljšamo stanje u bh. nogometu i ispravimo nepravilnosti. Ovo nije nikakav alibi za poraz, žeilmo ozdravljenje premjerligaškog nogometa. Sigurno je da nećemo stati na ovome", istakao je Kusturica koji je na kraju pohvalio usvajanje Nacrta Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima na području Federacije. To se desilo na sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja je održana u petak.

"Pomogao nam je premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, ministar kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine Salmir Kaplan i njegov pomoćnik Adnan Džindo", zaključio je Kusturica.