Nogomet
9

Edis Kusturica novi predsjednik FK Sarajevo

Piše: Edin Isanović
Edis Kusturica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Edis Kusturica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je uspješno realiziran projekt statuta Fudbalskog kluba Sarajevo, danas će se održati Izborna skupštine kluba. Na radnom dijelu Skupštine bit će izabrani svi organi FK Sarajevo - predsjednik i potpredsjednik Skupštine, Nadzorni odbor i Upravni odbor.

Novi predsjednik tima sa Koševa bit će Edis Kusturica koji ima veliko povjerenje malezijskog miljardera Vincenta Tana. Inače, Kusturica je već nekoliko godina u Upravnom odboru Sarajeva, a u posljednje vrijeme obavljao je funkciju potpredsjednika.

Novi predsjednik poznat je kao čovjek koji je predan svom poslu i učinit će sve napore kako bi Bordo tim vratio na stare staze uspjeha.

Jedan od glavnih prioriteta kluba bit će odgajanje igrača iz vlastite škole koja će činiti srž klupske filozofije. Novi predsjednik sa članovima Uprave puno će ulagati na očuvanju temeljnih klupskih vrijednosti, pri čemu će se pozivati na bogatu klupsku historiju. Jedan od prvih ciljeva bit će izgradnja kampa za treniranje.

Novoizabrani predsjednik FK Sarajevo, te predsjednik skupštine obratit će se predstavnicima medija u 12:30 sati također u Pivnici HS, kada je zakazana pres-konferencija.