Turbulentno na Grbavici
96

Edis Kovačević podnio ostavku na mjesto predsjednika FK Željezničar

D. P.
Kovačević nije zadovoljan sportskim rezultatima (Foto: Klix.ba)
Kovačević nije zadovoljan sportskim rezultatima (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Edis Kovačević podnio je ostavku na tu poziciju, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Evidentna rezultatska kriza u FK Željezničar donosi promjene. Tako je ranije tokom sedmice trener Nermin Bašić razriješen dužnosti, a sada promjene stižu i u rukovodstvu Plavih.

Nakon utakmice protiv Sloge, za portal Klix.ba potvrđeno je da je Kovačević podnio ostavku. Očigledno, predsjednik Plavih više nije mogao trpiti pritisak zbog loših rezultata velikana s Grbavice.

Kovačević je ostavku podnio prije dva dana, ali se to nije znalo u javnosti, niti u klubu zbog toga što su željeli mir uoči pripreme utakmice sa Slogom. To je na kraju i dalo rezultat jer je Željezničar upisao vrlo vrijednu pobjedu rezultatom 1:0.

Još uvijek nisu poznati službeni razlozi ostavke Kovačevića, šta će se desiti s ostatkom rukovodstva Plavih te kada i ko bi mogao naslijediti dosadašnjeg predsjednika Upravnog odbora.

Kovačević je na predsjedničku poziciju u FK Željezničar stigao u junu prošle godine, a prije toga bio je član Nadzornog odbora kluba s Grbavice.

Za vrijeme njegovog mandata Plavi su se fokusirali na smanjenje duga i samo u toku ove godine "očistili" više od dva miliona, kako je istakao i sam na nedavnoj konferenciji za medije.