Turska Super Liga
23

Edin Višća strijelac u pobjedi Bašakšehira za proboj ka trećoj poziciji

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Sada već bivši reprezentativac BiH u nogometu Edin Višća postigao je gol u pobjedi Bašakšehira protiv Giresunspora u susretu 18. kola turske Super lige, a njegov tim na kraju je slavio rezultatom 3:1.

Bivši prvak Turske je odlično otvorio meč i u 17. minuti golom Turuca došao u vodstvo od 1:0, no gosti se tu nisu predali pa su ubrzo preko Diarre poravnali na 1:1.

Pitanje pobjednika je riješeno u drugom poluvremenu. Prvo je Caicara u 69. minuti pogodio za 2:1, da bi devet minuta nakon toga Višća postigao treći gol za svoj tim i tako, ispostavit će se na kraju, donio pobjedu svom timu.

On je primio jednu loptu s lijeve strane, a onda precizno pogodio prvi ugao protivničkog golmana. Za Višću je ovo bio četvrti gol u ovoj sezoni, a pored toga upisao je i odličnih osam asistencija.

[TWITTER]1473317597169033228[/TWITTER]

U terminu od 15 sati odigran je i još jedan meč, a Antalyaspor i Kašimpaša remizirali su rezultatom 1:1. Bh. reprezentativac Haris Hajradinović odigrao je svih 90 minuta za svoj tim.

Nakon nekompletnog 18. kola Trabzonspor je lider turske Superlige sa 42 osvojena boda, devet više od Konyaspora koji je na drugom mjestu. Bašakšehir je sada treći sa 32 osvona boda.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore