Prijateljski meč
1.9k

Edin Višća hat-trickom odveo BiH do pobjede u Južnoj Koreji

Piše: K. H.
Foto: Twitter
(Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezetnacija BiH savladala je Južnu Koreju u prijateljskom meču rezultatom 3:1, a hat-trick za Zmajeve postigao je Edin Višća.

Naš tim se od prve minute hrabro postavio domaćoj ekipi, kroz igru kratkih dodavanja tražili smo slobodan prostor, a prvu priliku imali smo u šestoj minuti kada Džeko malo kasni, što golman Južne Koreje Kim Seung koristi i izbija loptu u aut.

Prvih deset minuta proteklo je u potpunoj terenskoj inicijativi naše ekipe, a prvi šut prema našem golu Južna Koreja je uputila u 11. minuti kada Lee Yong šalje loptu pored gola Ibrahima Šehića. Samo tri minute nakon toga Todorović se odlično ubacio i uputio dodavanje za Džeku, a silovit udarac kapitena Zmajeva odlazi malo preko gola.

I jedan i drugi tim nastavio je igrati otvoreno, a onda u 30. minuti Zmajevi dolaze u vodstvo. Čivić je odlično centrirao s lijeve strane, lopta je bila malo visoka za Džeku, ali je na drugoj stativi bio Višća koji pogađa za 1:0.

Samo dvije minute nakon toga Lee se lijepo oslobodio Šunjića i rutinskim lob udarcem poravnao na 1:1

Kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena, Duljević je sjajno uposlio Višću, nogometaš Bašakšehira bježi odbrani Južne Koreje i silovitim udarcem pogađa za 2:1 i novo vodstvo našeg tima.

Već na poluvremenu Prosinečki je iz igre izvadio Miralema Pjanića, da bi nakon 20 minuta igre u drugom poluvremenu i Džeko napustio teren. U tim trenucima nije bilo velikih prilika i igra se odvijala između dva kaznena prostora.

Rezervista Bajić je u 80. minuti došao do jedne lopte, krenuo je u kontranapad, a onda je sjajno uposlio Višću na drugoj strani, koji udarcem "iz prve" postiže novi lijep pogodak, vodstvo Zmajeva povećava na 3:1, čime je kompletirao prvi hat-trick u dresu reprezentacije.

Do kraja susreta domaći su pokušali ublažiti tada već sigurnu prednost Zmajeva, ali u tome nisu uspjeli pa je meč završen pobjedom naše ekipe 3:1.