Bundesliga
4

Edin Terzić je pred otkazom: Borussia kiksala protiv slabašnog Mainza i produžila crni niz

E. B.
Edin Terzić (Foto: EPA-EFE)
Edin Terzić (Foto: EPA-EFE)
Sinoć su nogometaši Borussije Dortmund odigrali utakmicu 16. kola njemačke Bundeslige, a to bi mogla biti posljednja utakmica Edina Terzića na klupi Milionera nakon što kod kuće nisu pobijedili Mainz.

Dortmund je poveo u 29. minuti pogotkom Brandta iz slobodnog udarca, a gol za Mainz koji se bori za opstanak za konačnih 1:1 je postigao Van Den Berg u 43. minuti.

Borussia je na taj način produžila crni niz bez pobjede na šest utakmica u svim takmičenjima, odnosno četiri u Bundesligi i nakon skoro polovine prvenstva Milioneri zaostaju za liderom Bayerom 12 bodova uz utakmicu više, te je upitan ostanak Terzića na klupi.

Terzić, trener bh. porijekla, je istakao kako želi ostati na klupi Borussije, no da je svjestan da bi mogao dobiti otkaz.

"Potpisao sam ugovor do 2025. godine i na taj način pokazao da želim biti ovdje. Koliko ću ostati, nije do mene. To odlučuje uprava na osnovu rezultata, a rezultati posljednjih sedmica jednostavno nisu bili dobri, svjestan sam toga", poručio je Terzić.

Terzić, koji je rođen u Njemačkoj prije 41 godinu, je nakon igračke karijere tokom koje je nastupao uglavnom za niželigaške klubove, 2010. godine počeo raditi kao trener u omladinskim kategorijama Borussije Dortmund.

Jedno vrijeme bio je pomoćnik Slavenu Biliću u Bešiktašu i West Hamu, a od 2018. je asistirao Lucienu Favreu u stručnom štabu Milionera. Na poziciju šefa stručnog štaba je imenovan u maju ove godine.

Tabela: