Nakon odlaska Vlatka Glavaša
0

Edin Prljača novi šef stručnog štaba FK 'Olimpik'

Sarajevo-x.com
Edin Prljača
Edin Prljača
Edin Prljača je od danas novi šef stručnog štaba 'Olimpika'. Nakon iznenadnog odlaska Vlatka Glavaša, Uprava 'Olimpika' nije čekala puno da riješi pitanje šefa struke. Tek nekoliko dana nakon povratka iz Kine gdje je bio trener u klubu koji se takmiči u kineskoj Super ligi, Prljača je preuzeo 'Olimpik'.

U svojoj karijeri već je vodio klubove koji su se takmičili u našoj Premijer ligi. Vodio je fudbalski klub Sarajevo, Travnik te se okušao i kao šef stručnog štaba u Igmanu iz Konjica. Zadnje dvije godine je proveo kao trener u Guangzhou koji se takmiči u kineskoj Super ligi.

Nakon potpisa ugovora sa 'Olimpikom' izjavio je kako je prilično upoznat sa dešavanjima u Premijer ligi BiH, kao i klubu kojeg je preuzeo.

  • Pratio sam dešavanja u BiH preko interneta, ali i satelitske televizije, tako da sam prilično upoznat sa dešavanjim u našem fudbalu. Preuzeo sam ekipu pred sam kraj polusezone, ali ću dati sve od sebe da u posljednja dva kola vratim 'Olimpik' na poziciju na tabeli na kojoj je bio prije ove posljednje serije loših rezultata. Upoznat sam sa igračkim kadrom kojim raspolažem i mislim da imam dobru ekipu. Ne znam u kakvoj su formi, ali pauza u prvenstvu zbog nastupa reprezentacije će mi dobro doći da dobijem pravu sliku', rekao je Prljača nakon potpisivanja ugovora.

Kaže kako sa predsjednikom Olimpika, Nijazom Gracićem, sarađuje već izvjesno vrijeme i kako su se oko detalja ugovora brzo dogovorili.

  • Ja sam prije 3 godine već proveo jedno vrijeme u 'Olimpiku', gdje sam došao zajedno sa predsjednikom Gracićem, a radio sam kao direktor Kluba. Sa predsjednikom imam odličnu komunikaciju i mislim da zajedno možemo napraviti dosta toga, rekao je Prljača.

Edin Prljača je potpisao ugovor na dvije godine, a prvi trening sa igračima Olimpika će održati sutra na stadionu Grbavica u 12 sati i 30 minuta.