Sa priprema u Hrvatskoj
0

Edin Džeko: "U BiH vlada prevelika euforija"

Sarajevo-x.com
Edin Džeko
Edin Džeko
"U Bosni i Hercegovini vlada prevelika euforija zbog toga je bolje da ovdje obavimo pripreme", kazao je Edin Džeko u intervjuu za BHT, uoči početka priprema državne reprezentacije za susret sa Portugalom.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Zagrebu, odakle se uputila u Novi Vinodolski gdje će biti obavljene posljednje pripreme pred utakmicu s Portugalom.

Ćirini zmajevi puni su entuzijazma i posve sigurni u pobjedu Bosne i Hercegovine.

"Velike su šanse da pobijedimo Portugal, a ono što je najbitnije jeste da imamo našu publiku uz sebe", kazao je Miralem Pjanić za BHT.

Selektor reprezentacije BiH, Miroslav Ćiro Blažević je odlučio da reprezentacija pripreme obavi u Hrvatskoj u Novom Vinodolskom, jer kako veli, tamo je klima najsličnija lisabonskoj.

"Svi igrači su spremni za utakmicu baraža. Strahovao sam zbog mogućnosti da se neki od njih povrijedi, no na sreću svi su zdravi", kazao je Ćiro.

Planirano je da fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine održi osam treninga i jednu kontrolnu utakmicu u Novom Vinodolskom, a igrači će za to vrijeme biti smješteni u luksuznom hotelu "Novi Spa Hotels & Resorts".

Nakon priprema bosanskohercegovački "zmajevi" u petak putuju u Lisabon.