Izabrani najbolji
516

Edin Džeko treću godinu zaredom Idol nacije

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bosanskohercegovački reprezentativac i napadač Manchester Cityja Edin Džeko po treći put uzastopno proglašen je Idolom nacije na manifestaciji upriličenoj u Meeting Pointu u Sarajevu.

U izboru koji organizira portal SportSport.ba, u saradnji sa stručnim žirijem sačinjenim od uglednih sportskih novinara, Edin Džeko se još jednom okrunio laskavom titulom najboljeg fudbalera BiH.

U konkurenciji su još bili Miralem Pjanić, Senad Lulić, Vedad Ibišević i Sejad Salihović.   Za najboljeg bh. trenera proglašen je Amar Osim, koji je odnio nagradu i za najboljeg trenera Premijer lige. Zajko Zeba proglašen je najboljim igračem Premijer lige, a njegov suigrač iz Željezničara, Josip Kvesić, najboljim U-21 igračem Premijer lige.   Titulu najboljeg bh. golmana ponio je Asmir Begović (Stoke City), a Adnan Gušo (Željezničar) izabran je za najboljeg golmana domaćeg prvenstva. Direktor FK Sarajevo Dino Selimović je, prema ocjenama stručnog žirija, najbolji sportski radnik u BiH.   NK Široki Brijeg je dobio nagradu za najorganizovaniji klub u Premijer ligi.