Anketa Sarajevo-x.com
0

'Edin Džeko treba preći u englesku Premier ligu'

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Bosanskohercegovački reprezentativac i najbolji igrač Bundeslige za sezonu 2008/2009. u izboru igrača Edin Džeko za desetak dana javnosti će otkriti informaciju da li ostaje u njemačkom Wolfsburgu ili će fudbalsku karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Nakon što je cijeli svijet poludio za našim 'dijamantom', neki od slavnih klubova u Evropi pokazali su interes da bh. napadač pređe u njihove redove. Među njima su i klubovi sa dugogodišnjom tradicijom kao što su Arsenal, Manchester United, Chelsea, Bayern i Milan.

I dok tajanstveni Džeko još ne želi otkriti ime kluba u kojem će nastupati, kazavši kako i dalje razmatra sve opcije, posjetitelji našeg portala već su dali svoj sud o nastavku njegove karijere.

U anketi koja je na našem portalu objavljena prije deset dana do sada je glasalo blizu četiri hiljade različitih ljudi. Džeko, kojeg mnogi nazivaju otkrićem godine u njemačkoj ligi, prema mišljenju 50 posto glasača (1.976 glasova) karijeru bi trebao nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Brojni su i oni koji navijaju da Džeko ostane u njemačkoj Bundesligi, tačnije njih 31 posto ili 1.236 glasača. Deset posto učesnika u anketi glasalo za Džekin prelazak u italijanski Seriju A, a osam posto se izjasnilo da bi naš golgeter trebao zaigrati u španskoj Primeri. Zanemariv broj glasača i to dva posto smatra da bi Džeko trebao nastaviti karijeru u francuskom La Championatu.

Prema nezvaničnim informacijama koje ima naš portal Silvio Berlusconi, italijanski premijer i predsjednik AC Milana, izrazio je želju da Džeko pređe u taj klub, a naš je reprezentativac na press konferenciji u hotelu "Hercegovina" na Ilidži i sam priznao da navija za slavni klub sa San Sira.