Nogomet
1

Edin Džeko: Svaki gol je važan, moramo nastaviti pobjeđivati

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Nakon utakmice 22. kola engleske Premierlige u kojoj je Manchester City savladao Cardiff rezultatom 4:2, strijelac prvog gola za Građane, bh. reprezentativac Edin Džeko, istakao je važnost svakog gola u nastojanju da njegov tim pobijedi svakui narednu utakmicu.

Džeko je rekao da se City mora fokusirati na preostale utakmice u prvenstvu. On je bio strijelac 100. gola Manchester Cityja u ovoj sezoni. U razgovoru za Sky Sports News je komentarisao utakmicu i otkrio planove svog tima u nastavku sezone.

"Ovo je bila veoma teška utakmica, ne samo u prvom, nego i u drugom poluvremenu, prije nego smo postigli treći pogodak. Cardiff je zaista dobar tim. Oni se pokušavaju nadigravati. Ja volim takve timove i nadam se da će Cardiff ostati u Premierligi. Što se nas tiče, uspjeli smo postići 100 golova u ovoj sezoni, ali nas očekuje još 20 susreta. Moramo ovako nastaviti i pokušavati pobijediti u svakoj utakmici. Svaki gol je bitan, drago mi je da sam pogodio protiv Cardiffa i da smo upisali novu pobjedu", izjavio je Džeko.

Kada je Dijamant postigao pogodak, korištena je tehnologija na gol-liniji kako bi se vidjelo da li je lopta nakon njegovog šuta prešla liniju, jer se prvobitno učinilo da je Kevin McNaughton to spriječio.